GECOSA

Serveis de comptabilitat, finances i fiscalitat per a particulars, PIMEs, empreses, propietaris de propietats d'inversió i noves empreses. Especialistes en dret laboral.

Dades de contacte

Rambla de Fabra i Puig, 35 entl. 2ª
08030, Barcelona
gecosa@gecosa.com
+34 933462629

Segueix-nos

Hisenda no aclareix com l'autònom pot deduir-se els subministraments

03/03/2023
Hisenda no aclareix com l'autònom pot deduir-se els subministraments

Hisenda no aclareix com l'autònom pot deduir-se els subministraments

El TEAC va permetre que l'autònom que treballa a casa es dedueixi part de la despesa de llum, gas o telèfon Hisenda evita aclarir com aplicar aquest dret i els assessors fiscals denuncien inseguretat jurídica

Una resolució vinculant del Tribunal Economicoadministratiu Central (TEAC) va obrir la porta perquè els autònoms que treballen des de casa es puguin deduir part dels subministraments com la llum, el gas o l'aigua o el telèfon. Tot i això, l'Agència Tributària no ha aclarit quina fórmula de càlcul o mitjà de prova pot utilitzar el treballador per compte propi per desgravar-se els subministraments. Els assessors fiscals denuncien la inseguretat jurídica que això genera.

Fins al mes d'octubre, la situació potser no és la més beneficiosa per a l'autònom, però estava molt clara. El treballador per compte propi que utilitzava part del seu habitatge com a oficina o taller es podia desgravar despeses com l'IBI, la taxa d'escombraries o la quota de la comunitat de propietaris en la mateixa proporció que els metres quadrats utilitzats per dur a terme l'activitat professional . Un altre tipus de despeses com els subministraments de la llar no eren, sota el criteri utilitzat i reiterat de l'Agència Tributària, deduïbles.

La Direcció General de Tributs argumentava que no existia una regla racional que permetés destriar quina part dels subministraments és utilitzada per a fins particulars i quina part per al desenvolupament de l'activitat econòmica. L'única solució per desgravar els subministraments era instal·lar comptadors separats o incloure'l a la declaració amb l'esperança que no hi hagués una comprovació de l'Agència Tributària.


¡Contáctanos ahora!

Obtén el asesoramiento experto que necesitas para optimizar tus gestiones fiscales