GECOSA

Serveis de comptabilitat, finances i fiscalitat per a particulars, PIMEs, empreses, propietaris de propietats d'inversió i noves empreses. Especialistes en dret laboral.

Dades de contacte

Rambla de Fabra i Puig, 35 entl. 2ª
08030, Barcelona
gecosa@gecosa.com
+34 933462629

Segueix-nos

Guia pràctica: Com afrontar una inspecció de Hisenda a la teva empresa

07/02/2023
Guia pràctica: Com afrontar una inspecció de Hisenda a la teva empresa

Guia pràctica: Com afrontar una inspecció de Hisenda a la teva empresa

Descobreix com preparar-te i actuar de manera adequada davant d'una inspecció de Hisenda a la teva empresa i coneix els passos a seguir.

En el complex món dels impostos i les obligacions fiscals, és fonamental que les empreses estiguin preparades per fer front a una possible inspecció de Hisenda. Aquestes inspeccions, dutades a terme per l'Agència Tributària, poden generar inquietud i preocupació, però comptar amb els coneixements adequats i una preparació correcta pot marcar la diferència en el resultat final.

La preparació prèvia és clau per afrontar una inspecció de Hisenda de forma exitosa. És fonamental tenir en ordre tota la documentació i registres fiscals de l'empresa, com ara llibres comptables, factures, contractes, declaracions d'impostos i qualsevol altra informació rellevant. Organitzar i mantenir actualitzada aquesta documentació facilitarà el procés i demostrarà transparència davant de l'inspector.

Durant la inspecció, és important conèixer tant els drets com les obligacions de l'empresa. Entre els drets més importants es troben el de ser informat dels motius de la inspecció, el de comptar amb assessorament fiscal especialitzat, el de presentar al·legacions i proves, i el de rebre una resolució fonamentada. D'altra banda, les obligacions inclouen proporcionar la informació requerida, col·laborar amb l'inspector i facilitar l'accés als registres fiscals.

La contractació d'un assessorament fiscal especialitzat pot ser d'una gran ajuda durant tot el procés d'inspecció. Un expert en la matèria pot oferir assessorament i representació legal, assegurant que es compleixin tots els requisits legals i optimitzant la posició de l'empresa davant de la inspecció.

Durant la comunicació amb l'inspector, és important mantenir una actitud col·laborativa i respondre de forma clara i precisa a les preguntes i requeriments. L'honestedat i la presentació de la informació completa i veraç són aspectes clau per generar confiança i evitar problemes addicionals.

Un cop conclòs la inspecció, s'establiran els terminis per rebre la resolució corresponent. Depenent del resultat, es poden aplicar sancions o requerir pagaments addicionals. En cas de no estar conformes amb la resolució, existeixen vies de recurs.


Declaración de la Renta 2023: ¡Déjanos hacerlo por ti!

Confía en nosotros para gestionar tu declaración de la Renta sin complicaciones